terrorneika!

terrorneika!

ΙΤΖΕΕ

ΙΤΖΕΕ
TERROR ART(1988-2012)

7 Feb 2012

La Planète Sauvage

Fantastic Planet ( γαλλικά : La Planète Sauvage, άναψε Η Άγρια Πλανήτη.) είναι 1973 κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας ταινία σε σκηνοθεσία Ρενέ Laloux , παραγωγή σχεδιάστηκε από τον Roland Topor , που γράφτηκε από τους δύο και κινούμενα σχέδια σε Jiří Trnka Studio. Η ταινία ήταν μια διεθνής παραγωγή μεταξύ της Γαλλίας και της Τσεχοσλοβακίας και διανεμήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Roger Corman . Το κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 1973 στο Φεστιβάλ των Καννών . [1] Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του OMS en Série , από το γαλλικό συγγραφέα Στέφαν Wul . Ένας προσωρινός τίτλος για την ταινία, ενώ ήταν σε εξέλιξη ήταν sur la Planète Ygam (Από την Ygam Planet). [2] Η ταινία είχε συνολικά 809.945 εισιτήρια στη Γαλλία. [3
]


Η ταινία απεικονίζει ένα μέλλον στο οποίο τα ανθρώπινα όντα, που είναι γνωστή ως "OMS" (ένα ομώνυμο του στη γαλλική γλώσσα hommes λέξη, που σημαίνει ότι οι άνδρες ), είναι πλάσματα στον πλανήτη των Draags », όπου θεωρούνται ως παράσιτα και μερικές φορές κρατιούνται ως κατοικίδια ζώα (με κολάρα). Οι Draags αποτελούν εξωγήινη φυλή ανθρωποειδών που είναι σε φόρμα, αλλά εκατό φορές μεγαλύτερο από τον άνθρωπο, με μπλε δέρμα, ανεμιστήρας-όπως λοβούς των αυτιών και τεράστια, κόκκινα μάτια που προεξέχουν. Οι Draags επίσης ζουν πολύ περισσότερο από ό, τι τα ανθρώπινα όντα - Μια εβδομάδα Draag ισούται με ένα ανθρώπινο χρόνο. Μερικά OMS είναι ως κατοικίδια ζώα εξημερωμένα, αλλά και άλλοι, να τρέξει τις άγρια, και τα περιοδικά εξοντώθηκαν. Θεραπεία των Draags »του OMS είναι ειρωνικά σε αντίθεση με το υψηλό επίπεδο της τεχνολογικής τους και την πνευματική ανάπτυξη.
Η ιστορία ξεκινά με μια γυναίκα τρέχει, ψάχνει περιστασιακά πίσω της σαν να συνεχιστεί. Ένα τεράστιο χέρι κατεβαίνει και μπλοκάρει το δρόμο της. Τρέχει πίσω τον τρόπο που ήρθε και βρίσκει το δρόμο της μπλοκαριστεί από άλλο χέρι. Γίνεται προφανές ότι αυτή είναι που έπαιζε με από οντότητες που δεν εκτιμούν ευθραυστότητα της, όπως και πεθαίνει, το βρέφος που έχει και που προσπαθούσε να προστατεύσει αρχίζει να κλαίει.
Οι αλλαγές προκειμένου να αποκαλύψει τις Draag παιδιά που σκότωσε κατά λάθος τη γυναίκα? Φεύγουν γρήγορα, όταν η προσέγγιση ενός Draag ενηλίκων και παιδιών. Το παιδί εκφράζει ανησυχία για το ορφανό βρέφος, και οι δύο να πάρει το παιδί στο σπίτι τους. Tiva (το παιδί Draag) ονομάζει το βρέφος Terr (παιχνίδι λέξη στη γαλλική Terre λέξη, που σημαίνει Γη). Ο πατέρας της, τον οποίο ο ενήλικας Terr voice-over είναι κύριος εξηγεί Sinh, η μεγάλη Draag Aedile, αποδίδει ένα κολάρο μπορεί φυσικά σύροντας Terr πίσω από την αναστάτωση, και για τα επόμενα αρκετές σκηνές, να αναπτύξουν τις σχέσεις τους.
Terr μάρτυρες τους γονείς φαινομενικά πρόσληψη τροφίμων από την εισπνοή του από μια συσκευή. Μετά την αλλαγή του φορεσιά Terr ως κάποιος θα της κούκλας, Tiva χρησιμοποιεί μακιγιάζ για να δώσει τον εαυτό της μια πιο Ομ-όπως εμφάνιση. Όταν Terr εμπορεύεται impishly σκούρα χρωστική ουσία για το φως, Tiva φυσά μερικές από τη σκόνη πάνω του. Tiva χρησιμοποιεί μια μικροσκοπική εσωτερική καιρικές συνθήκες λήψης για να προκαλέσει μια μικρή θύελλα σύννεφο για να σχηματίσουν πάνω Terr και να κυνηγήσει τον γύρω από την κατοικία. Tiva Terr παίρνει για έναν περίπατο, και στη συνέχεια διδάσκει τον τρόπο με τον οποίο, υπό ορισμένες συνθήκες, θα σχηματίσουν κρυστάλλους σε στατικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των πάγιων δίποδα. Διδάσκει, επίσης, ότι τον σφύριγμα θα θρυμματίσει τα κρύσταλλα. Terr συμβαίνει κατά κύριο Sinh καθώς και αρκετές είναι οι συμπατριώτες συγχωνευτεί σε μια τελετουργία, και αποκαλύπτεται ότι πολλά παιδιά έχουν Draag OMS όπως Terr όταν συνέλθει για να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες αλληλεπιδράσεις τους OMS.
Tiva εκπαίδευση του παρέχεται από τη χρήση των ακουστικών που μεταδίδει τη γνώση απευθείας στον εγκέφαλο του χρήστη. Επειδή απολαμβάνει Terr έχοντας στο χέρι της όταν έχει την "Πληροφορίες", Terr αρχίζει να αποκτήσουν τις γνώσεις τους.
Εν τω μεταξύ, στην έδρα της κυβέρνησης, Draag Συμβούλων συζητούν κατά πόσο η τακτική εξόντωσης του άγριου OMS είναι επαρκής για να διατηρούν τους αριθμούς τους σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Αποκαλύπτεται ότι OMS βρέθηκαν για πρώτη φορά σε έναν πλανήτη που διατήρησε κάποια στοιχεία των δομημένων ζωής, αλλά οι εικόνες φαίνονται να αποκαλύψει ότι η Γη ήταν σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κατάσταση εκείνη την εποχή.
Terr αποφασίζει να δραπετεύσει και να πάρει το ακουστικό με αυτόν. Αυτός δεν παίρνει πολύ πριν Tiva συνειδητοποιεί ότι λείπει, και η μητέρα της της λέει να χρησιμοποιήσει βραχιόλι της για να τον φέρει πίσω. Terr ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό του να σέρνεται πίσω από το γιακά. Μόνο το ακουστικό μπλεχτεί σε μονάδων επιτρέπει ένα άγριο θηλυκό Ομ να έρθει στη διάσωσή του, πριν αυτός πνίγηκε από το γιακά ή να σύρονται σε όλη τη διαδρομή πίσω.
Όταν Terr εξηγεί ότι το ακουστικό περιλαμβάνει τη γνώση των Draags, αλλά δεν ξέρει πού να πάει με αυτό, απροσδιόριστος σωτήρα του τον παίρνει στη φυλή της, οι οποίοι ζουν σε ένα δέντρο σε ένα περιφραγμένο πάρκο. Όταν αποδεικνύεται ότι μπορεί να διαβάσει Terr Draag σενάριο, ο ηγέτης της (γνωστή μόνο ως «Παντοδύναμου») είναι διατεθειμένος να δεχθεί Terr στη φυλή, αλλά ο οδηγός δεν είναι, και απαιτεί μια δοκιμή από τον αγώνα - με το θάνατο. Terr και πρωταθλητής του οδηγού έχει το παιδί-μεγέθους ζώα που προορίζονται για τους κορμούς με τέτοιο τρόπο ώστε να εμποδιστούν τα μαχητές από τη χρήση του τίποτα, αλλά τα ράμφη των εν λόγω ζώων να επιτεθούν. Terr είναι τραυματίες, αλλά κερδίζει τη δίκη.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων αρκετές σκηνές, φαίνεται πως η OMS έχουν προσαρμοστεί στη ζωή στον πλανήτη των Draags ». Σαλιγκάρι-όπως τα ζώα ύφανση ρούχα πάνω στο OMS, αρπακτικά που τρώνε OMS θα είναι με τη σειρά τους έχουν κυνηγηθεί και αποτελεσματικά απογυμνώνεται των χρήσιμων υλικών και το απόθεμα γονιδίων κρατιέται καλά μικτή. OMS κάνουν ακόμη και την περιστασιακή επιδρομή σε Draag περιοχές σε αναζήτηση των πόρων. Επιστρέφοντας από μια τέτοια εκστρατεία, η ομάδα των τυχοδιωκτών που συνάντησε από ληστές που εγκαταλείπουν clawlike καμάκια στο φορτίο και απλά να ανασηκωθεί στο δικό τους δέντρο. Παντοδύναμου Terr λέει ότι ζουν στην άλλη πλευρά του πάρκου, και προειδοποιεί τον ότι είναι κακό.
Όταν η παιδεία τώρα-OMS διαβάσει το νέο σήμα σε έναν από τους τοίχους, συνειδητοποιούν το πάρκο είναι για να είναι "de-Omised." Terr αποφασίζει ότι πρέπει να λάβει τις πληροφορίες αυτές για την φυλή των ληστών, και γρήγορα συλλαμβάνεται και λαμβάνεται πριν από τον ηγέτη τους, μια ηλικιωμένη γυναίκα ρυτιδωμένος.
Η γυναίκα είναι δύσπιστοι των ισχυρισμών του και φυλάκιση παραγγελίες Terr του. Όταν το de-Omising αρχίζει, ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα επιστρέφει και τον ελευθερώνει. Το de-Omising επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας δίσκους που απελευθερώνουν ένα δηλητηριώδες αέριο. Ένα μεγάλο χάνονται OMS από αυτό το αέριο, αλλά ένα αρκετά μεγάλο αριθμό να καταφέρουν να ξεφύγουν μέσα από μια ρωγμή στον τοίχο πάρκο.
Δύο Draags πέρασμα μαρτυρούν την έξοδο, και αρχίζει τη σύνθλιψη του OMS καταγής. Η OMS αντίποινα και να καταφέρει να σκοτώσει τους εισβολέα, ενώ τα άλλα αποδράσεις. Στη συνέχεια, ένας ισχυρός αποκαλύπτεται πρέπει να θανατωθούν και η γριά οδηγεί τους επιζώντες σε ένα μέρος όπου πιστεύει ότι θα είναι ασφαλή. Ο θάνατος ενός Draag βάζει το Συμβούλιο σε μια αναταραχή. De-Omising έχει ενταθεί σε πολύ μεγαλύτερη προτεραιότητα, οι νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται, και η συχνότητα εξόντωση αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.
Η ηλικιωμένη γυναίκα έχει οδηγήσει τις δύο τώρα, ενωμένο φυλές σε μια παλιά αποθήκη πυραύλων. Εφαρμόζουν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους, η OMS, υπό την καθοδήγηση Terr, πολύ γρήγορα την προσαρμογή των τεχνολογιών για την εγκατάλειψη τους δικούς τους σκοπούς και αρχίζουν να ακμάζουν, χάρη στην αναγέννηση του μηχανοκίνητου κλάδου. Σε μια επίσκεψη στην παλιά γυναίκα, σύζυγος του Terr ακούει την εκφράσουν τόσο την αισιοδοξία και το γεγονός ότι αυτή δεν θα ζήσουν για να δουν το OMS βρει επιτέλους την ειρήνη.
Οι θάνατοι που προκύπτουν από Draag προσπάθειες de-Ομ του πυραύλου αποθήκη ελαχιστοποιηθεί με τη δημιουργία και οργανωμένη χρήση των καταφυγίων, αλλά και να ανανεώνονται de-Omising των Draags »τεχνολογίες γίνονται όλο και πιο επιθετική, και όταν ένα αυτοματοποιημένο ανιχνευτής ανιχνεύει την επίμονη οικισμό Ομ, που συγκαλεί μια σειρά από θανατηφόρες συσκευές.
Καθώς οι επιθέσεις γίνονται πιο ποικιλόμορφη και αποτελεσματική, η OMS ξεκινήσει επανδρωμένες πυραύλους τους προς το Fantastic Planet, όπου ανακαλύπτουν ακέφαλα αγάλματα ανθρωποειδή. Όπως Draag φυσαλίδες διαλογισμό κατέβει να αποβιβάζονται στην κορυφή τα αγάλματα, τα αγάλματα αρχίζουν να χορεύουν. Αποκαλύπτεται μέσω αφήγηση Terr ότι αυτό είναι το μυστικό της Fantastic Planet. Draag διαλογισμό ζωντανεύει τα αγάλματα και επιτρέπει την Draag να αναπαραχθούν.
Όταν τα πόδια των αγαλμάτων χορό απειλούν τις ρουκέτες, οι OMS όπλα χρήση της ενέργειας για να συντρίψει τα αγάλματα, ουσιαστικά σκοτώνοντας χιλιάδες Draag διαλογισμού. Βασιλεύει πανδαιμόνιο στην αίθουσα του Συμβουλίου, για φαίνεται ότι οι δύο αγώνες θα καταστρέψουν ο ένας τον άλλον, αν δεν μπορούν να βρουν έναν τρόπο να ζήσουν μαζί.
Προφανώς το κάνουν ακριβώς αυτό, στην αμέσως επόμενη σκηνή, ένα Ομ βήματα κάτω από ένα τεντωμένο χέρι Draag, αφαιρεί ανόητο καπέλο του και αναλαμβάνει μια στάση της αυτοπεποίθησης και της διεκδίκησης. Η φωνή ακουστικό αφηγείται ψύχραιμα την κατασκευή του Draag για ένα νέο δορυφόρο, όπου OMS μπορούν να ζήσουν », την οποία αποκαλούν Terr, μετά την προγονική τους πλανήτη."

2 comments:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ.......ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΡΤΟΥΝ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ?

    ReplyDelete

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ